27
آگوست

پول هوشمند چیست؟

پول هوشمند چیست؟

(smart money)

(smart money) در اصطلاح علمی، سرمایه‌ای است که توسط سرمایه‌گذاران نهادی، صاحبان بازار، بانک‌های مرکزی، صندوق‌ها و سایر متخصصان مالی کنترل می‌شود. همچنین به سرمایه‌گذاری‌ها یا معاملات انجام شده توسط سرمایه‌گذاران “متخصص” اشاره دارد که گفته می‌شود درک جامعی از بازارهای مالی دارند و می‌توانند روندها را قبل از دیگران شناسایی یا پیش‌بینی کنند.
پول هوشمند، در ابتدا یک اصطلاح شرط‌بندی بوده که به قماربازان باسابقه و موفق اشاره داشته است. به طور کلی، این افراد درمورد ورزشی که در آن قمار می‌کردند اطلاعات بسیار خوب و داخلی‌ای که عمومی نشده بود، داشتند.
دنیای سرمایه‌گذاری‌ها هم به همین شکل است و مردم اسمارت‌ مانی را سرمایه‌گذاری افرادی می‌دانند که درک عمیقی از نحوه عملکرد بازارها دارند و اطلاعاتی را می‌دانند که هرگز برای یک سرمایه‌گذار عادی شناخته شده نیست.
پول هوشمند در سرمایه‌گذاری خطرپذیر
در دنیای سرمایه‌گذاری خطرپذیر اما، اسمارت‌ مانی یک اصطلاح سرمایه‌گذاری است که علاوه بر پولی که افراد در یک کسب و کار سرمایه‌گذاری می‌کنند، شامل حمایت‌های غیرنقدی مانند زمان، مشاوره و آگاهی از نحوه مصرف آن‌ها در شرکت نیز می‌شود.
درواقع هنگامی که بنیان‌گذاران یک استارتاپ نتوانند رشد را به صورت داخلی تامین کنند، ممکن است تصمیم بگیرند برای کمک‌های مالی یا وام به سرمایه‌گذاران فرشته یا سرمایه‌گذاران خطرپذیر مراجعه کنند. اما چیزی که برخی از بنیان‌گذاران ممکن است ندانند این است که یک سرمایه‌گذار مناسب می‌تواند مزایایی فراتر از پول سرمایه‌گذاری به شرکت نوپا ارائه دهد. که این مزایای غیر نقدی به عنوان “پول هوشمند” شناخته می‌شوند و شرکت‌های نوپا می‌توانند از این مزایا به عنوان راه‌هایی برای رسیدن به عوامل موفقیت‌ استارتاپ‌شان استفاده کنند.

پول هوشمند و شش مزیت آن

۱. بینش‌ها
شرکت‌های VCو سرمایه‌گذاران فرشته، سبدهای سرمایه‌گذاری خود را با همکاری با استارتاپ‌های بسیاری ایجاد می‌کنند، بنابراین واضح است که آن‌ها شاهد موفقیت و شکست شرکت‌های بی‌شماری بوده‌اند. استارتاپ‌های نوپا می‌توانند از سال‌ها تجربه سرمایه‌گذاران برای دریافت پاسخ به مشکلاتی که ممکن است با آن‌ها روبه‌رو شوند، استفاده کنند و از دام‌ها دوری کنند.

۲. استخدام کردن
سرمایه‌گذاران پول هوشمند معمولا شبکه‌ها و سبدهای بزرگی دارند که باعث می‌شود به مجموعه‌های متنوعی از افراد دسترسی پیدا کنند. بنابراین استارتاپ‌ها می‌توانند از سرمایه‌گذاران خود، برای پیدا کردن و جذب افرادی با مجموعه مهارت‌های خاص که ممکن است پیدا کردنشان سخت باشد، کمک بگیرند.
۳. بودجه بیشتر
وجود سرمایه‌گذار مناسب می‌تواند اثرات مثبت پایداری برای آینده مالی یک استارتاپ داشته باشد. استفاده از این مزایای غیرنقدی می‌تواند در مشارکت سرمایه‌گذاران دیگر، جذب سرمایه به استارتاپ‌ و حتی تامین مالی در مراحل بعدی کسب و کار تاثیرگذار باشد.
۴. تبلیغ
وقتی یک شرکت سرمایه‌گذاری پول هوشمند را به یک استارتاپ ارائه می‌کند، خواستار موفقیت بلندمدت آن شرکت است. با این اوصاف، یک سرمایه‌گذار خوب می‌تواند با تبلیغ و به اشتراک‌گذاری آن با دیگر سرمایه‌گذاران، مشتریان و بازارهای جدید، بزرگ‌ترین مبلغ یک شرکت باشد.
۵. معاونت
استارتاپ‌ها اغلب مجبورند تصمیم‌های سختی بگیرند و به دنبال راه‌های استراتژیک باشند. به همین خاطر آن‌ها می‌توانند از هوش تجاری سرمایه‌گذاران خود برای اتخاذ بهترین تصمیمات استفاده کنند و نیروی محرکه یک اقدام ضروری و مورد نیاز باشند.
۶. مربیگری
برای کارآفرینان غیرمعمول نیست که مهارت‌های رهبری اجرایی نداشته باشند. از آنجایی که سرمایه گذاران با تجربه به طور منظم با انواع رهبران و سبک‌های مدیریتی کار می‌کنند، می‌توانند بهترین شیوه‌ها را با کارآفرینان به اشتراک بگذارند تا به آنها کمک کنند بهترین رهبر و مدیر برای شرکت خود باشند.
کلام آخر
همه شرکت‌های نوپا برای راه‌اندازی کسب و کار و ادامه مسیر خود، به انواع منابع مالی و حمایت‌های غیرنقدی نیاز دارند. در حقیقت هیچ راه‌حل یکسانی برای تأمین مالی یک استارتاپ وجود ندارد، اما کارآفرینان موظف هستند که قبل از دنبال کردن هر نوع فرصت تأمین مالی، به دنبال راهنمایی از یک منبع باتجربه و آگاه باشند. به همین خاطر سرمایه‌گذاران با تجربه که دانش، راهنمایی، شبکه‌ها و منابع خود را با استارتاپ‌های تحت حمایت خود به اشتراک می گذارند، دارایی‌های بزرگی دارند که به این دارایی‌ها پول هوشمند گفته می‌شود.

اهمیت سرمایه‌گذار پول هوشمند در استارتاپ ­­ها
یکی از مهم ترین بخش­ ها در امور مالی استارتاپ­ ها، بخش هزینه­ها می­باشد. به همین دلیل در نظر گرفتن منابع مالی افزایش سود، نقشی حیاتی در پیشبرد اهداف پروژه دارد. ابتدا ذکر این نکته حیاتی است که انواع سرمایه­ گذاری و علی ­الخصوص سرمایه­ گذاری در استارتاپ ­های نوپا و کسب و کارهای نوظهور عملی ریسک‌پذیر است؛ زیرا درصد بالایی از استارتاپ­ ها در همان سه سال اول آغاز فعالیت خود، ورشکست شده و از هم می­ پاشند. به همین دلیل سرمایه‌گذاران هوشمند اطلاعات دقیقی از محصول یا خدماتی که قصد سرمایه­ گذاری در آن را دارند، جمع‌آوری می‌کنند تا از موانع و خطرهای پیش‌رو آگاه شده و از بروز خطرهای احتمالی پیشگیری نمایند.

اما متاسفانه بازار سرمایه‌گذاری در ایران هنور بسیار نوپا و نوظهور است. بر همین اساس، سهم Smart Money در بازار ایران به دلیل اطلاعات کم در این حوزه هنوز اندک است؛ لذا کم تجربگی و بی ­دانشی در این زمینه ممکن است منجر به عدم موفقیت و از بین رفتن سرمایه سرمایه ­گذاران شود. پس برای استفاده از پول هوشمند­، وجود یک سرمایه ­گذار هوشمند الزامی است؛ لذا در زمینه تهیه منابع مالی و انتخاب سرمایه‌گذار باید دقت کافی به کار گرفته شود. توجه داشته باشید که استفاده از مشاور و راهنمای با تجربه و با تخصص کافی می­تواند شما را در این مسیر یاری کند.

اهمیت سرمایه گذار پول هوشمند

ورود پول هوشمند به کسب و کار

برای کسب یک دید کلی نسبت به زمان ورود پول هوشمند به کسب و کار، به گزارشات منتشر شده در وب‌سایت‌های خارجی توجه فرمایید.

براساس گزارش منتشر شده توسط مرکز جهانی کارآفرینی، سالانه حدود 50 میلیون استارت‌آپ راه‌اندازی می‌شوند که برای رشد کسب و کار خود نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی از جمله اسمارت مانی دارند. همچنین، مطالعات مدرسه بازرگانی هاروارد حاکی از آن است که 75 درصد از استارت‌آپ‌های سرمایه‌گذاری شده به دلیل کمبود بودجه با شکست مواجه می‌شوند؛ لذا جذب سرمایه و پول هوشمند یکی از راه‌های نجات استارتاپ‌ها به حساب می‌آید.

همچنین، طبق گزارش سالنامه انجمن ملی سرمایه گذاری خطرپذیر در سال 2014، صنعت سرمایه گذار خطرپذیر ایالات متحده حدود 900 شرکت و حدود 200 میلیارد دلار را تحت مدیریت داشت. این سرمایه توسط 6000 متخصص مدیریت می‌شد و براساس گزارش Halo، تنها در ایالات متحده حدود 265000 سرمایه گذار فرشته فعال در سال 2014 وجود داشته است. با تمام این‌ها، تمامی گزارشات نشان می‌دهد که ورود پول هوشمند به کسب و کارها باعث افزایش شانس موفقیت کسب و کار و جذب سرمایه بیشتر و کارآمدتر می‌شود. ناگفته نماند که پول هوشمند مکمل دیگر سرمایه‌گذاری‌ها است و در کنار سرمایه‌گذار فرشته و سرمایه‌گذار خطرپذیر معنا پیدا می‌کند.

برای مثال، احتمال دارد که یک شرکت صاحب سرمایه‌ای هنگفت باشد اما این کسب و کار، بدون مدیریت صحیح و بهره‌مندی از دانش و تجربه سرمایه‌گذاران، در بازار با شکست مواجه خواهد شد. اما زمانی که شرکت‌ها با یک سرمایه‌گذار باتجربه همکار می‌شوند و یک رویکرد جامع و کارآمد برای کسب و کار خود در نظر می‌گیرند، ورود پول هوشمند بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت. توجه داشته باشید که پول هوشمند باعث می‌شود تا توجه سرمایه‌گذاران هوشمند و با استعداد به کسب و کار مربوطه جلب شود.

 

به طور کلی، برای تامین مالی کسب و کارهای نوظهور می‌توان از دو مسیر زیر اقدام نمود:

جذب سرمایه‌گذارانی که به طور مستقیم و خصوصی بر روی کسب و کار سرمایه‌گذاری می‌کنند.
سرمایه‌گذاران کلان که برای حل مشکلات بزرگ وارد میدان می‌شوند. ( در این زمان است که ورود پول هوشمند بیشتر از جذب پول نقد به رشد و موفقیت کسب و کار کمک می‌کند.)
به طور خلاصه می‌توان گفت که تمامی استارتاپ‌ها به پول هوشمند و پول غیرهوشمند برای رشد و توسعه معاملات مالی در تمام مراحل فعالیت خود نیاز دارند.

اهمیت اسمارت مانی در کسب و کار و کارآفرینی
بعد از مطالعه مطالب فوق احتمالا این سوال برای شما پیش آمده که نقش پول هوشمند چیست؟ همانطور که در مطالب فوق عنوان کردیم، پول هوشمند نقش پررنگی در اکوسیستم کسب و کار و دستیابی آن به موفقیت دارد. این سرمایه کمک می‌کند تا میزان قابل توجهی از بار اداری که طی فرآیند پرداخت در معامله سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود، کاهش یابد.

برای مثال، یک استارتاپ نوپا را در نظر بگیرید که در مراحل اولیه قرار دارد. این استارتاپ برای دریافت مشاوره از افراد متخصص و منتورشیپ نیاز به یک میزان بودجه معین دارد که باید توسط سرمایه‌گذار تامین شود. به میزان مبلغی که صرف مشاوره کوتاه مدت و بلند مدت و کسب دانش و تجربه می‌شود، پول هوشمند و یا اسمارت مانی می‌گوییم. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاران با استفاده از پول هوشمند به کسب و کارهای نوظهور کمک می‌کنند تا در بازار و حوزه فعالیت‌شان بیشتر دیده شوند. دسته‌ای از سرمایه‌گذاران با گسترش دایره ارتباطی استارتاپ‌ها این امکان را فراهم می‌سازند که فرصت‌ همکاری با سرمایه‌گذاران قوی‌تر و مشاوره با افراد متخصص‌تر و یا حتی مشتریان بالقوه کسب و کار افزایش یابد.

همچنین ورود پول هوشمند به چرخه فعالیت کسب و کاردر کنار مشاوره سرمایه‌گذارانی که پویایی صنعت را درک می‌کنند باعث می‌شود تا مسیر تحقیق و توسعه شرکت‌ها هموار شود. برای مثال، سرمایه و پول هوشمند به کارآفرینان کمک می‌کند تا به طور دقیق با بازار، درآمد، موانع نظارتی، ارزش طول عمر مشتری، نیازهای بازار، نقاط عطف و … بهتر آشنا شوند.

اهمیت اسمارت مانی در کسب و کار و کارآفرینی
برای درک بهتر اهمیت smart money در کسب و کارها، نظر شما را به یک مثال دیگر جلب می‌کنیم. کشور هند را در نظر بگیرید که چندین سال است در حوزه تکنولوژی فعالیت دارد. اما هیچگاه موفق به کسب موفقیت‌های بزرگ و کسب سود هنگفت از این مسیر نشده است. از گذشته تا به امروز، استارتاپ‌های معرف زیادی در این مسیر گام برداشته و همچنان سرمایه‌داران بدون در نظر گرفتن اطلاعات و داده‌ها، بر روی استارتاپ‌های جدید سرمایه‌گذاری می‌کنند. اما از آن جهت که هنوز تکنیک‌ها و روش‌های سرمایه هوشمند در بسیاری از نقاط دنیا ناشناخته است، کسب و کارها از دانش و تجربه سرمایه‌گذار محروم شده و در مسیر اشتباه حرکت خواهند کرد. به همین علت است که بسیاری از استارتاپ‌ها در هند، در همان سال‌ها و مراحل اولیه، با شکست مواجه می‌شوند.

چگونه سرمایه‌گذاران smart money را پیدا کنیم؟
پول هوشمند در استارتاپ و کارآفرینی توسط افرادی هدایت می‌شود که دارای دانش و تجربه کافی هستند و قصد دارند تا با صحیح گام برداشتن در مسیر درست از استارتاپ و کسب و کار حمایت کنند و در این مسیر نیازهای مالی، تجربی و دانشی کسب و کار را تامین نمایند. نتیجه دانش و سرمایه در کنار یکدیگر، احتمال رسیدن کسب و کار به موفقیت را چند برابر می‌کند و باعث می‌شود تا کسب و کار با سرعت بیشتر در مسیر درست و هموار گام بردارد و درصد شکست آن کاهش یابد.

در این بخش قصد داریم تا نکات مرتبط با پیدا کردن سرمایه‌گذار پول هوشمند را در اختیار شما قرار دهیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.

1. تحقیق کنید.
در اولین قدم برای پیدا کردن سرمایه‌گذار اسمارت مانی در کسب و کار باید یک لیست از سرمایه‌گذاران با تجربه که دارای پتانسیل تامین سرمایه هوشمند هستند، تنظیم کنید. نکته‌ای که وجود دارد این است که بسیاری از سرمایه‌گذاران، علاوه بر تامین سرمایه نقدی، تامین سرمایه هوشمند را نیز در برنامه خود قرار می‌دهند.

2. منابع مالی و سرمایه ­ای را شناسایی کنید.
یکی از مهم ترین مراحل جذب سرمایه و پول هوشمند در استارتاپ ­ها و کسب و کارهای نوپا، شناسایی منابع مالی و دیگر الزامات استارتاپ­ خودتان است. شما برای پیدا کردن این منابع می­توانید به مراجع مختلفی شامل گروه ­های سرمایه­ گذاری، بانک ­های حامی استارتاپ­ ها، مراکز حمایت از شرکت­ های دانش بنیان و یا شتاب دهنده­ ها مراجعه کنید. این مراکز می­توانند با شناسایی ملزومات پروژه و مشورت دادن به شما و همچنین فراهم کردن منابع مالی، به تقویت کسب و کار شما کمک نمایند.

3. گام به گام جلو رفته و از تصمیمات هیجان زده بپرهیزید.
به عنوان صاحب ایده و یا مدیریت یک کسب و کار نوپا، شما باید از تصمیمات هیجان زده پرهیز کنید. این مورد علی الخصوص مواقعی مهم­تر می­شود که شما در مقام مذاکره کننده، قصد مذاکره با یک سرمایه­ گذار احتمالی را دارید. در این موارد لازم است با اطلاعات و آشنایی با ظرفیت ­های کسب و کار خود اقدام به مذاکره نمایید. کسب اطلاعات از شرکت و با فکر جلو رفتن نقش پررنگی در افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه صراحت کلام در مقابل افرادی که می­خواهند شما را به چالش بکشند، ایفا خواهد کرد